Vraag & Antwoord

Heb je een vraag? Laat het weten wij helpen je graag.

Wat is de goede kant en wat is de verkeerde kant van de stof?

De zo genaamde goede kant of voorkant is de kant waar je de kleur, de print het beste kan zien.De verkeerde kant is de achterkant en daar is de kleur minder sterk.

Waarom staat er een waarschuwing bij de stoffen dat je ze eerst moet wassen?
Stoffen kunnen krimpen de ene stof wat meer dan de andere. Het zou jammer zijn als je tijd en liefde in je werkstuk hebt gestopt dat na het wassen ongelijk zou krimpen omdat je met verschillende stoffen hebt gewerkt of niet meer zou passen.

Tijdens de productie van stoffen maakt de fabrikant soms gebruik van een vulstof (soort behanglijm) om de stoffen wat dikker te maken en daardoor makkelijker te kunnen verwerken tijdens het productie proces. Deze vulstof heet pap en kan je met een keer wassen uit de stof krijgen, na het wassen zal je stof dan iets dunner aanvoelen. Bij de stoffen die van Garen en stof verkoopt zal je dit niet of nauwelijks merken.

Tijdens het printen van stoffen wordt er gebruik gemaakt van verfstoffen. Deze worden wel uit de stoffen gewassen. Maar vooral bij rode stoffen wil er nog wel eens wat kleurstof in de stof achterblijven. Daarom is het goed de stof eerst te wassen om dese rest verf eruit te wassen. Heeft je (rode) stof nog iets af was het dan met de hand en doe een beetje azijn in het laatste spoelwater. 

 

© 2017 - 2024 Van Garen & Stof en Donna Colori Restyle. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel