Hoe ga je te werk.

Wat moet je doen.

Het minst leuk maar o zo belangrijk. Je meubel ontvetten.
Hierdoor krijgt de verf een betere hechting. Dus maak een sopje met Dasty,  St.Marc of TSP Alternative van Fusion. Ga met een vochtig doek over je meubel net zo lang tot er geen vuil water meer vanaf komt.

Fushion™ Mineral Paint is te gebruiken zonder schuren. Maar voor een beter resultaat raad ik je aan even goed naar je meubel te kijken. En dan te bepalen, wel of niet schuren of opruwen.
Wanneer niet?  Ongeschilderd nieuw hout.
Wanneer wel? Als er een laklaag op je meubel zit, mat of glans dat maakt niet uit.
Neem dan 5 minuten tijd om de glans te breken met schuurpapier nr 150-220. Dit geeft de verf meer grip om zich goed aan de ondergrond te kunnen hechten.

Zit er wax of olie op je meubel, voor een goede hechting van de verf moet dit er echt af. 
Als je met je nagel over het meubel gaat en er komt een laagje onder je nagel, dan zit er was op je meubel. Dat doe je door afkrabben, schuren en opnieuw ontvetten.

Het schilderen.
Dankzij het product Ultra Grip hecht Fusion™ Mineral Paint ook aan moeilijk te schilderen ondergronden zoals laminaat, melamine, …. en kan je ook IKEA meubels schilderen.

Voor Fushion™ Mineral Paint gebruik je een kwast, een roller of een verfspuit.
Werk in een omgeving die niet onder 10°C en boven 30°C is.
Pas de kwast aan, aan het werk dat je wil doen. Voor grote oppervlakten bij voorkeur een platte  bredere kwast. Voor randjes is vaak een ronde kwast handiger.  Door ermee te werken merk je wel wat jij handig vindt werken.

Je hebt geen roerstokje nodig om de verf te mengen. Voor je gaat beginnen draai je de pot een paar keer rustig rond en kantel hem heen en weer. Hard schudden is niet nodig.

Stop de kwast tot halverwege de haren in de pot. Strijk de kwast af langs de rand van de pot zodat er niet te veel verf op de kwast blijft zitten.  

Strijk in de richting van de houtnerf en strijk altijd een lange baan in een keer. 
Ga dan door met de volgende en strijk niet meer over je vorige baan als deze al aan het drogen is.
Let op ! Fushion™ Mineral Paint droogt snel.

Sommige kleuren dekken mooier na twee keer verven. Bewaar je kwast na de eerste laag in aluminiumfolie. En zorg dat de rand van je pot goed schoon is als je hem sluit. Of veiliger span een  stukje vershoud folie over de pot en draai de dop erop. 
 

Ben je klaar met schilderen spoel dan de kwast goed uit met Fusion™ Brush Cleaner of een milde handgel. Laat de kwast goed drogen.

 Fushion™ Mineral Paint is droog na 2 uur en overschilderbaar na 4 uur.
Na 48 uur kun je het voorzichtig gbruiken. En na 21 dagen is de ingebouwde verharder  volledig uitgehard.

Er is alleen een vernis laag nodig als je het meubel intensief gaat gebruiken. Bij stoelen, tafelbladen, kindermeubels, of keukenkastjes. Gebruik dan Tough coat in mat of glans.

Onderhoud.
Mocht het nodig zijn dan kan je het meubel afnemen met een licht vochtig doekje. Gebruik geen natte doek of schoonmaakmiddel op je meubel dat kan de verf beschadigen. 

© 2017 - 2024 Van Garen & Stof en Donna Colori Restyle. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel